אפרת מציגה: בייגלה במילוי בשר

אפרת ליבפרוינד No Comments on אפרת מציגה: בייגלה במילוי בשר
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מאפה "בייגלה" במילוי בשר חמוציות ושקדים (כ- 6 יחידות גדולות) הצורה של המאפה אינה שגרתית וכן המילוי-חובה לנסות!

לבצק:
½4 כוסות קמח (630 גרם)
½ קוביית שמרים טריים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
3 ביצים טרופות
3 כפות שמן זית
¾ כוס מים פושרים
100 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה רכה

למלית:
3 כפות שמן זית או קנולה
4 בצלים קצוצים דק מאוד
½ קילו בשר או עוף טחון
¼ כוס חמוציות קצוצות דק
50 גרם שקדים מלוחים עם הקליפה או מולבנים קצוצים גס
2 שיני שום כתושות
½כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס טרי
החומרים לציפוי:
1 ביצה
2 כפות שמן

הכנת הבצק:
בקערת המיקסר מפוררים את השמרים. מוסיפים את הסוכר וחצי כוס מים חמים (מתוך ¾ כוס המים שברשימת הרכיבים) ומניחים לתסוס רבע שעה. מוסיפים את שאר רכיבי הבצק ולשים כ- 10 דקות לקבלת בצק גמיש. מתפיחים שעה וחצי.

הכנת המלית:
מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים את הבצלים ומטגנים על אש נמוכה כ- 10 דקות. מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לערבב כ- 5 דקות עד שהבשר מאבד את צבעו והופך לבהיר.
מוסיפים את החמוציות הקצוצות, את השקדים את השום ואת התבלינים ומערבבים עוד כדקה. מסירים מהאש ומניחים בתוך מסננת לניקוז הנוזלים.

הכנת ה"בייגלה":
לוקחים 1/6 מהבצק ומרדדים למלבן בעובי של ½ ס׳׳מ. חותכים בעזרת סכין טובה את שוליו של המלבן המרודד כדי לקבל מלבן מושלם. מניחים את המילוי לאורך מלבן הבצק אך משאירים שוליים נקיים ברוחב ½1 ס׳׳מ מהקצה. את הבצק מגלגלים לנקניק ארוך שאותו סוגרים ומהדקים היטב לצורת בייגלה.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מעבירים את הבייגלה לתבנית מרופדת בנייר אפיה, טורפים את הביצה עם השמן ומורחים את השבלולים. זורים מלח גס ומעט שומשום שחור או לבן אופים בתנור כ- 30־25 דקות, עד שהמאפה מזהיב.



0 תגובות